fbpx
Moodboard

Een mix van modern, vintage, bohemian met veel groen/planten. De kleurgroen stond al lang vast, dus deze is gecombineerd met de andere stijlen. Om de nieuwbouwwoning niet te wit te houden, heb ik gekozen voor zwarte kozijnen met zwarte jaloezieen. Op die manier worden de grote raampartijen ook een eye catcher.

De keuken moest de belangrijkste plek in huis worden. Een plek waar met vrienden en familie gegeten kan worden, dus die kant van de verdieping is het grootst. Een lange tafel met plek voor 8 pers kan hier prima staan. Een groot keukeneiland met kastenwand biedt genoeg opberg- en werkruimte. Advies vanuit de keuken leverancier om geen hoogglans wit te kiezen omdat de keuken aan de zuidkant staat.

Door de entree in het bijgebouw te plaatsen, hoeft alleen de trap een “hap” te nemen uit de woonkamer/keuken. Hierdoor lijkt de kamer heel ruim opgezet, vooral om je van voor naar achter kan kijken. Dat de trap de kamer in komt zorgt er zelfs voor dat hij de lange kamer breekt en wat breder laat lijken.

De zithoek is ook heel groot, ondanks de grote keuken, maar door deze hoek met een kleed af te kaderen wordt het toch een gezellige plek. Het gevaar van grote ruimtes is vaak dat het ongezellig is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Tip: Wanneer je de ruimte hebt, plaats de bank dan niet tegen een muur maar midden in de ruimte.

De kleur donkergroen stond al lang op het verlanglijstje. Het gevaar van nieuwbouwwoningen is vaak dat men geen kleur durft te kiezen, maar dat is hier niet het geval. De lange wand van 12 meter wordt donkergroen gemaakt. Hierdoor komt deze kleur zowel in de keuken als de zithoek terug. Verder is de sfeer een combinatie van modern, vintage en veel planten. Achter de kastenwand van de keuken komt een lichtgrijze kleur (heel subtiel) op de muur zodat de witte kasten niet wegvallen tegen de witte muur, maar er juist een klein beetje uitspringen.

Eindresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top