fbpx

Moestuinles / tuintje aanleggen
Wil jij op jouw kinderdagverblijf, lagere school, naschoolse opvang, verjaardagsfeestje kinderen enthousiasmeren en meer leren over groente en fruit verbouwen.

Kinderen weten tegenwoordig vaak niet waar hun groenten en fruit vandaan komt. Er is geen betere manier om ze op jonge leeftijd te laten zien waar groente en fruit vandaan komt, dan ze mee te nemen naar de tuin.
Met de kinderen gaan we samen zaaien, we gaan indien daar plek voor is wat plantjes uitplanten, ik leg kort wat dingen uit, we gaan mooie kleurplaten inkleuren en ze krijgen nog een kleinigheidje mee naar huis om ook thuis te laten zien aan papa en mama hoe een plantje groeit en wat er dan aan zo’n plantje komt.


Mijn ervaring is dat wanneer kinderen enthousiast raken, dat ouders ook snel enthousiaster raken over het idee om (kleinschalig) wat groenten en fruit te verbouwen. Wat ik ook zie is dat wanneer kinderen op jonge leeftijd meekrijgen waar voedsel vandaag komt, dat ze ook makkelijker proeven en eten. Ze zien tenslotte waar het eten vandaan komt en wat er in hun eten gaat. Wanneer het uit hun eigen tuintje komt, is het toch eerder een feestje om aan tafel te gaan.

Tarieven
Ik werk bij de moestuinlessen met een uurtarief van €65 per uur. De lessen zijn altijd maatwerk, dus afhankelijk van de wensen en het budget leg ik een voorstel neer.

Back To Top