fbpx
Geen categorie

Zaaien, Afharden, uitplanten en doorzaaien

Het is een tijdje geleden dat ik een blogje schreef, maar met een baby van 9 maanden merk ik dat de tijd schaarser is. Het moestuin seizoen is volop begonnen! In de maanden februari, maart en april kon er al heel wat gezaaid worden om sterke, stevige planten te hebben op 15 mei zodat ze gelijk naar buiten kunnen.

Ook ik zat niet stil. Alle momentjes dat het kon werden benut. Ik had nog achterstallig onderhoud in de tuin zelf. Het onkruid kwam overal vandaan, de grond was uitgeput, dus moest nodig gevoed worden en zo geschiedde. Manlief werd op pad gestuurd voor 8 zakken compost, al het onkruid in de moestuin gewied ( nu belangrijk dat ik het bijhoud) en de grond is voorzien van voeding en voornamelijk compost.

Binnen in huis begon ik vroeg met zaaien, vroeger dan menig moestuinierder, want ik heb een kas dus ik kan net wat eerder dan 15 mei al wat planten kwijt in de kas. Pepers, paprika’s, aubergines, tomaten, nog nooit eerder had ik zulke grote en sterke planten. De reden van dit succes: een goede warme en lichte plek en een groeilamp. In een, op marktplaats gescoord, vitrinekastje bij het raam op het zuiden groeiden ze zelfs te hard. Ze werden te groot voor het kastje. Gelukkig liet het weer het toe om de plantjes in de kas te zetten en daar worden ze alleen maar sterker van. Ook de komkommer en courgette zijn voorgezaaid, want ook die eten we graag in de zomer. 
Wil je nu nog wat zaaien, dan kan je zeker nog courgette en komkommer zaaien. Ze groeien snel en dan kunnen ze alsnog vanaf 15 mei naar buiten.

In de vollegrond in de tuin kun je ook al veel zaaien. Ik zaaide er al tuinbonen en kapucijners, waar ik een deel ook van in de kas had voorgezaaid en die staan nu dus buiten. Ik zaaide verder nog wortels, diverse sla soorten en radijsjes. Ik plantte uien en vroege aardappelen. Heb je nou niet zoveel plek in je tuin, dan kun je aardappelen heel makkelijk in potten of zakken verbouwen. Bij mij werkt het in zakken het beste. Ik gebruikte er de zakken van de compost voor. Door ze binnenste buiten te vouwen zijn het gewoon zwarte zakken en zie je de print dus niet meer en leuke bijkomstigheid is dat het zwart de warmte wel opneemt.

Deze week zaai ik binnen nog sperziebonen en pompoenen voor, dat zijn snelle groeiers en zij kunnen dan ook half mei naar buiten. Voor het najaar wil ik ook al zaaien, denk aan spruiten, bieten, pastinaken, boerenkool, broccoli etc zodat we ook in het najaar kunnen blijven oogsten.

Ook diverse bloemen krijgen bij mij een plek in en om de moestuin. Afrikaantjes, oost-indische kers, cosmea’s, zinnia’s, zonnebloemen, heb ik allemaal zelf gezaaid dit jaar. Niet alle bloemen deden het even goed, maar ik hoop dat de plantjes die ik nu heb het gaan redden. De klaprozen worden liever ter plekke gezaaid, dus dat wil ik snel nog doen en de dahlia’s zijn voorgepot zodat ze al goed geworteld zijn wanneer ik ze half mei in de grond stop. Voordat ik de dahlia’s kwijt kan moet ik mijn voorjaarsbollen uit de grond halen. In de volle grond laat ik ze staan, maar in de potten moeten ze plaatsmaken voor de zomerbloeiers.
Over voorjaarsbollen gesproken. Wat heb ik dit jaar genoten van de tulpen. Ik kocht 500 tulpenbollen op marktplaats afgelopen jaar en plantte ze met buren in de groenstrook voor ons huis, wat een prachtig gezicht! 

Wil jij nou ook een moestuin beginnen? Ik bied een compleet advies aan voor het opstarten van jouw eigen moestuin, check het startup moestuinpakket op onder het kopje tuinadvies.

 

8 Comments

 1. פרטיות מלאה, ים של פינוקים – החל מ 150 – שווה!
  המטרה היחידה של האתר היא
  לספק לתושבי בת ים מידע מלא על עיסוי אירוטי מפנק.
  אצלנו בייעוץ המשכנתאות אתם תקבלו יחס אדיב,
  אנושי, שקשוב לצרכים האישיים של כל לקוח ולקוח הדגשים אצלנו הם
  אמינות , מקצועיות , יושרה וכמובן השגת המטרה !

  הם מוצאים את הדברים החשובים ביותר- את הרוגע, אבל לא
  מתפשרים על הפרטיות שלהם.
  מגוון הרהיטים הם בסגנון נורדי
  סקנדינבי מעוצבים בגימור מוקפד ונקי המשדרגים כל חלל.
  ישנם מכוני עיסויים בצפון מעוצבים ומזמינים שניתן להגיע אליהם.
  תוכלו להזמין מתוך מגוון של עיסויים את העיסוי שלו אתם זקוקים כמו: עיסוי מרגיע ונעים, עיסוי משחרר,
  עיסוי בשמן חם, עיסוי טנטרי, עיסוי מקצועי ומפנק
  בנתניה/השרון . ישנו סיכוי סביר שבהרמת הטלפון
  תוכלו להיפגש עם נערת ליווי אשר תמונותיה לא מפורסמות בפורטל זה.
  תוכלו להזמין מתוך מגוון של עיסויים את העיסוי שלו אתם זקוקים כמו:
  עיסוי מרגיע ונעים, עיסוי
  משחרר, עיסוי בשמן חם, עיסוי טנטרי, עיסוי
  מקצועי ומפנק בהרצליה. עיסוי מפנק כללי,
  הוא סוג עיסוי קלאסי שמטרתו
  להקל על המתח הגופני והעצבני.

 2. If you are having difficulty using or managing your QuickBooks account, our technical support team can help. Our phone line is open 24/7 to assist you with any issues you may be experiencing with your QuickBooks software. We also offer online support, which allows you to connect to our team from anywhere in the world. For more information about our support services, please call us at our toll-free number. If you’re experiencing technical issues with your QuickBooks account, don’t worry. QuickBooks support is available around the clock, and they can help you get your business back up and running as quickly and easily as possible. If you’re in New York, their Support team is available 24/7 to assist you with any issue that you may be having.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.