fbpx
Moodboard

De jongen zijn interesses gaan uit naar dieren en de ruimte. Uit de diverse vragen bleek dat oranje zijn lievelingskleur is, dus toen ik het behang vond met de zon werd dat het startpunt. Er komt genoeg ruimte voor zijn boeken en dat wordt gecombineerd met een leesbank. Verder komt er door een simpele ingreep van een steigerbuis de mogelijkheid om een hut te bouwen. Het steigerhout van zijn kledingkast trek ik door in het nachtkastje en zijn bureau.

Het bed zal onder de schuine wand geplaatst worden, omdat dat knus is en de gelegenheid biedt om hutten te bouwen. Over de lange wand een wandmeubel dat de lengte van de ruimte zal accentueren en aan het raam (veel licht) ruimte overlaat voor zijn bureau. De kledingkast wordt een kwartslag gedraaid zodat die “loze” ruimte, achter de deur, nu ook nuttig ingevuld wordt. Voor de zachtheid heb ik een kleed toegevoegd.

Op de lange wand adviseer ik een lambrisering van donkerblauwe verf. Door niet de hele wand te schilderen zorgen we dat het niet te donker wordt. Tegen die lange wand komt een besta wandmeubel van Ikea, waar hij al zijn boeken kwijt kan. Oranje op maat gemaakte kussens maken van dit meubel een lange bank om op te chillen en lezen, zoals dat op een tienerkamer hoort te kunnen. Het kurk bij het bureau is handig voor zijn lijstjes en kunstwerken.

Eindresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top