fbpx
Moodboard

Een okergele bank is uiteraard heel mooi, maar de bank die dit stel op het oog had is nogal kostbaar. Tevens vind ik zo’n bank voor een gezin met een pasgeboren baby wat gevoelig voor vlekken. Ik ben daarom gaan kijken naar een ander statement met okergeel: een vloerkleed. Daarbij heb ik in het ontwerp okergeel op diverse plekken laten terugkomen in kunst, accessoires, stoelen en muurverf (in de study/speelhoek). De blauwgrijze lambrisering moet als een warme deken aanvoelen. De secretaire krijgt een prominente plek in de kamer en diverse vintage/retro meubels zullen zorgen voor een mix van retro en modern.

De bank die het stel had is recht (driezitter) en dat zou ik altijd adviseren in deze ruimte. Je wil de ruimte met een hoekbank niet “dichtgooien”. Nu kijken ze met deze opstelling naar het licht en de haard vanuit de bank. Met fauteuils kunnen ze de zithoek vergroten zoals ze graag wilden.

De secretaire heeft een mooie plek in de woonkamer gekregen en zal als pronkkast dienen. In de study adviseer ik een werkblad met twee hoogten. Een stahoogte zoals het stel leuk leek en een lage hoogte voor de kleine om te spelen, knutselen etc. Het lage gedeelte zal duidelijk gemarkeerd zijn door een mooi geometrische vorm op de muur in de kleur Goud van Histor. De kinderhoek is vanuit de keuken ook goed zichtbaar. Dat is weer fijn voor de ouders die de kleine dan goed in de gaten kunnen houden.

De eettafel staat in het verlengde van het kookeiland, maar om de lijnen zachter en speelser te maken adviseer ik een ovale tafel. Aan deze tafel 4 neutrale kleur stoelen en 1 a 2 okergele stoelen om de accentkleur ook in de keuken terug te laten komen.

Hieronder zien jullie een shopping list met vooral styling, accessoires en kleine meubels. Ik heb deze spullen samen met de klant gekocht en in huis gestyled.

Eindresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top