fbpx

De sfeer in de woonkamer is romantisch industrieel met de groene kleur die zorgt voor rust. De materialen bestaan voornamelijk uit hout en staal. Het zwarte staal zorgt voor de industriële uitstraling en we maken dit “harde” zachter door stoffen, hout, planten en kleur. De ronde vormen die terugkomen in de salontafel en op de muur zorgen er ook voor dat het harde beeld door het zwarte staal breekt. Het groen en oudroze zal op diverse plekken in de kamer en zelf in de gang terugkomen om eenheid te creëren en het wat speelser te maken.

De bank komt tegen de korte wand te staan, omdat je dan de ruimte van kamer het beste benut. Hierdoor heb je meer het gevoel van een open ruimte en kijk je de kamer in. Tegenover de bank komt een op maat gemaakt tv meubel met daarop een constructie die veel weg heeft van de stalen open kasten die het stel zo mooi vindt. Hier kun je mooie struisternijen in kwijt, maar doordat het bovenste deel van de kast open is, behoud de kamer een open/ruimtelijk gevoel.

De lamp bij de fauteuil is bewust heel petit en rank, om het gevoel van ruimte te behouden.

De eettafel komt dichtbij de keuken en door tegen de wand een eetbank te plaatsen blijft de loopruimte groot genoeg om de keuken te bereiken, ook als er gasten op de stoelen zitten.

Tip: mocht de klant in de toekomst voor een andere bank kijken zoals ze aangaven, dan zouden ze voor een gespiegelde opstelling moeten kijken. Dan krijg je nog meer ruimte in de zithoek.

De zacht groene kleur zorgt voor een rustige basis. De lange wand van keuken tot gang wordt in de kleur Spar geverfd.
De oudroze kleur is de romantische tint in de kamer en wordt op een speelse manier in een cirkel achter de bank geverfd. Dit kader geeft je dan gelijk de gelegenheid om daar iets op de te hangen. Denk aan accessoires of foto’s.
In de (trap)gang komen het groen en roze terug in dezelfde cirkels als in de woonkamer, maar dan in combinatie met een spiegel. Door het terugkomen van de kleuren creëer je eenheid en rust. De overige wanden wordt RAL9016 geverfd.

Dit op maat gemaakte tv meubel, zorgt ervoor dat alle electronica opgeborgen is en biedt de gelegenheid om mooie spulletjes neer te zetten. Door het open karakter van de kast kun je alle hoeken van de kamer blijven zien voor het gevoel van ruimte. Je wilt de kamer niet kleiner maken voor je gevoel maar juist open en ruim. Voor zoveel mogelijk eenheid en rust wordt hij in dezelfde kleur geverfd als de muur waar hij voor staat. Qua stijl lijkt het op de kasten die het stel uitgekozen hadden, maar doordat hij op maat gemaakt wordt kan hij gelijk de tv een plaats geven. Het materiaal is van MDF.

Dit advies bevatte ook een shopping list waarmee mijn klanten de stijl compleet kunnen maken. Uiteraard gaat het samenstellen van een shopping list in samenspraak met mijn klanten. In dit geval wilden ze de huidige bank en fauteuil nog even houden. In deze shopping list staat een vloerkleed van de Karwei. Een paar weken later zag ik zo’n vloerkleed bij de Action in de folder staan dus heb ik de klant hier op getipt. Scheelde toch weer €100,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top