fbpx
Geen categorie

Planten zijn de ideale accessoire

Van een seizoen met planten buiten, naar planten binnen. Wie mij al een tijdje volgt weet dat de naam Stek Design twee betekenissen heeft. Jouw thuis is jouw stek en ik help je heel graag om je stek zo fijn en vertrouwd mogelijk te maken, zodat je maximaal kunt genieten van de ruimtes. Aan de andere kant is de naam Stek ook een knipoog naar mijn liefde voor planten, binnen- en buitenshuis.

Je kunt in je interieur veel accessoires toevoegen om meer sfeer te creëren. Ik merk vaak dat je snel uitgekeken kunt raken op accessoires als kandelaars, lijstjes, schaaltjes, mandjes etc. Niet elke stek leent zich voor veel accessoires. Sommigen van ons wonen klein en dan oogt het al snel vol of druk en ik merk dat mannen vaak voorkeur hebben voor less is more. Ik begrijp dat wel. Wanneer je een interieuradvies bij mij afneemt, kan ik natuurlijk alles vertellen en delen over de juiste accessoires, maar ik neem ook graag planten mee in het advies. Planten zijn de ideale accessoire; tijdloos, sfeervol, brengen rust, dragen bij aan een goed binnenklimaat en zorgen ook voor kleur in huis en meer body. Zeker als je voor een grote plant durft te gaan.

Nu kom ik vaak bij mensen thuis die aangeven dat ze niet hele groene vingers hebben. Heel begrijpelijk en goed ook dat ze dat aangeven, want dan hou ik daar uiteraard rekening mee. 
Ik wil jullie in deze blog een paar makkelijk te onderhouden planten laten zien en hoe je ze onderdeel kunt laten zijn van styling en sfeer in huis.

Stilleven
Hoe leuk is het om een tafeltje of kastje aan te kleden met wat leuke accessoires. Zet daar nou eens verschillende plantjes bij elkaar. Varieer in hoog en laag, dik blad en dun blad en combineer het toch met een kandelaar of een mooie vaas en je zult zien dat het gelijk heel snel aangekleed is.

Hangplanten
Hangplanten geven meer hoogte en body aan een ruimte. Je oog wil ook wat op ooghoogte of daarboven. Dat kan ook met kunst, foto’s of een mooie lamp aan de muur, maar dat kan dus ook met een hangplant.  Je kan ze aan de muur hangen, langs een kast of afzuigkap laten hangen, maar tegenwoordig zie je ook veel macrame hangers. Ik ben sinds kort fan van de Happy Circles. 

Planten in de badkamer
Planten zorgen in huis voor een hogere luchtvochtigheid. Dat is vaak heel goed, want in veel huizen is de luchtvochtigheid te laag. Aan de andere kant houden planten ook van een hoge luchtvochtigheid in de kamer om beter te overleven. In de badkamer (mits je daglicht hebt) zijn planten dus vaak heel gelukkig! Juist in deze ruimte maken planten een enorm verschil in sfeer. 

Grote statements 
Een ruimte kan een wauw effect krijgen als je het aandurft om een grote plafondhoge plant neer te zetten. 

Elegante planten 
In mijn beleving heb je ook elegante planten. Je zou ze ook sierlijk kunnen noemen. Ik zie ze het vaakst terug bij mensen thuis. Wellicht omdat ze zo mooi zijn. Fris er je gang mee op, de eettafel en durf er een op je keukeneiland te zetten (als je die hebt). Denk dan aan de Calathea Orbifolia of een van de mooie Alocasia’s.

Planten die niet dood willen gaan
Tot slot planten die in mijn huis alles overleven zijn de Rubberplant (Ficus), Zamioculcas en de Kentia Palm.  Ik vergeet mijn planten ook wel eens water te geven, of ik ben iets te fanatiek, of de lucht is droog in huis en deze planten lijken dat allemaal te overleven.

12 Comments

  1. Thank you for all your labor on this blog. Ellie delights in setting aside time for investigation and it’s really easy to understand why. All of us notice all concerning the powerful tactic you present reliable ideas on this web site and even encourage participation from other ones about this issue so our child is undoubtedly becoming educated a lot. Take advantage of the remaining portion of the new year. You’re performing a superb job.

  2. I wish to point out my love for your kind-heartedness in support of individuals that have the need for help with this particular area. Your very own commitment to passing the solution all around appeared to be definitely important and has consistently enabled men and women like me to realize their dreams. Your personal warm and helpful report means a lot a person like me and still more to my mates. Many thanks; from everyone of us.

  3. Thanks for your entire efforts on this blog. My mother delights in managing internet research and it is easy to see why. I hear all relating to the compelling ways you give important guidelines via the blog and even foster participation from other individuals on this content so our favorite princess is certainly learning a whole lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are always doing a fabulous job.

  4. I am commenting to make you know what a cool experience our girl obtained visiting your web page. She picked up some pieces, which include what it’s like to have an ideal helping heart to have a number of people effortlessly learn about some advanced issues. You truly exceeded my expected results. Thank you for presenting these insightful, trusted, explanatory as well as fun tips on your topic to Lizeth.

  5. Thank you for all of the labor on this site. Debby takes pleasure in getting into research and it is obvious why. We notice all concerning the powerful mode you deliver great guides on the web site and therefore welcome response from website visitors on this theme while my child is undoubtedly starting to learn a lot of things. Have fun with the rest of the year. You’re performing a splendid job.

  6. I must show thanks to the writer for bailing me out of this problem. Because of exploring throughout the online world and finding techniques that were not powerful, I thought my entire life was done. Living without the solutions to the issues you’ve sorted out through your good posting is a serious case, and the ones that might have in a wrong way damaged my career if I hadn’t encountered your web page. Your expertise and kindness in playing with almost everything was valuable. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a stuff like this. I’m able to now look ahead to my future. Thank you very much for this skilled and effective help. I will not be reluctant to refer your web blog to any individual who will need care on this problem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *